Make your own free website on Tripod.com








Halaman Web Pengedar Herbalife Team Malaysia & Asia

Pengakuan Pengguna (Testimoni)














Home | Berita Kumpulan | Promosi Syarikat | Siapa Herbalife? | Misi Kami | Peluang Perniagaan | Menjadi Pengedar | Aksi Herbalife | Bonus Pendapatan | Bonus Pendapatan | Menjadi Pengguna ? | Produk Pek Pengenalan | Video (Testimonies in English) | Pengakuan Pengguna (Testimoni) | Produk-produk | Penyediaan Minuman Shake | Pengedar di Kawasan Anda




















Kami akan menambah pengakuan dari pengguna Herbalife di Malaysia dari masa ke semasa.
 
 
2 konsep dasar dalam HERBALIFE
____________________________

PERTAMA:-

Memberikan sel2 badan pemakanan atau nutrisi yang seimbang dan secukupnya supaya sel boleh bekerja atau berfungsi dengan sendirinya dengan sebaik2nya.

KEDUA:-

Power of Protein - Kuasa protein untuk menendang lemak dan membina sel2 yang lebih stabil dan seterusnya membentuk otot2 seterusnya membentuk badan kita

Bukan produk magic utk menurunkan berat badan dgn cepat!!! tapi...kena DISIPLIN bila ikuti mana2 diet utk turunkan berat badan...
--------------------------------------------------------------
TESTIMONI dari negara2 terdahulu memasarkan produk Herbalife - Malaysia adalah negara ke 61 !!




JIM POORE TURUN SEBANYAK 148 KG!
Sebelum - 279 KG
Selepas - 131 KG

------------------------------------------------------------



Sebelum - 80kg
Selepas - 45 kg

Kanokwan -Ibu habis melahirkan-Turun 35 Kg!
-------------------------------------------------------------



Paul Before: 183 Pounds
Tina Before: 220 Pounds

Paul After: 153 Pounds
Tina After: 138 Pounds


“TOGETHER WE LOST 112 POUNDS!”

Tina & Paul

"When Tina began using Herbalife's products, I couldn't believe the changes in her. Seeing her results inspired me to use the products and I was just so happy
--------------------------------------------------------------


ANYA GANGULEE

Sebelum 81 kg
Selepas 63 kg
Penurun 18 KG

"Dunia boleh menjadi tempat yang lebih sihat dengan Herbalife"

Menerima sehelai lembaran iklan daripada wanita di jalanan merupakan titik permulaan yang mengubah pengalaman bagi Gangulee yang kecil molek dan beliau sungguh gembira. Saya hanya 152 cm tinggi," kata Anya. "Sebelum Herbalife berat badan saya 81 kilo dan menghidap penyakit asma selama 11 tahun. Saya juga menderitai sakit lutut yang berpanjangkan dan kulit muka yang berminyak serta mempunyai masalah jerawat dan bekas perawat. Selain itu, saya tidak bertenaga dan kurang berstamina".

"Selepas membaca lembaran iklan tersebut, saya menelefon Chris pada hari yang sama. Oleh kerana saya berasal dari India, saya amat menghormati kesan herba pada tubuh manusia. Saya sanggup berbuat apa saja untuk mengubah keadaan saya".

"Selepas satu bulan setengah yang pertama, berat badan saya turun 7 kilo dan tidak lagi mengambil cuti sakit. Keyakinan dan produktiviti saya mengingkat. Selepas tiga bulan saya turun keseluruhan 13 kilo.

"Kini kulit saya lebih cerah, licin dan agak berbeza, hasil daripada kehilangan sejumlah 58.5 cm, satu saiz pakaian dan dua saiz seluar. Semua sabahat dan saudara-mara hairan melihat perubahan pada diri saya. Apabila saya pulang ke India, ibu bapa dan bapa saudara saya tidak mengenali wajah saya yang baru. Perubahan yang dramatik sehingga ayah saya tidak mengenali gadis yang melambai-lambai ke arahnya sewaktu di lapangan terbang.

Tetapi perbezaan yang ternyata ialah kebolehan saya untuk terus berjalan selama 30 mint tanpa henti dan yang dahulunya memang mustahil dilakukan kerana kecederaan lutut saya. Saya percaya Herbalife adalah yang sesuatu yang terbaik untuk manusia sejagat. Dunia boleh menjadi tempat yang lebih sihat dengan adanya Herbalife".
 
--------------------------------------------------------------
 
 
 
--------------------------------------------------------------
Beberapa testimoni dr pengguna-pengguna di Malaysia....
(1) Pengguna #1.
 
Hai..

Saya Pengedar Herbalife dan saya dah pun mengambil selama 2 minggu, berat saya dah turun 1kg.

Saya rajin juga pergi seminar atau ceramah Herbalife
yang diadakan di Bangi sebab saya nak mengambil info yang penting. Minggu lepas ada seorang doktor perempuan yang sudah sudah menjadi Doktor selama 18 tahun, 9 tahun di Malaysia dan 4 tahun hingga sekarang bekerja di Hospital Kerajaan Brunei. Banyak info yang dia beri yang amat berguna pada semua orang.

Antaranya kebaikan Herbalife tu sendiri sesuai untuk orang yang nak turun berat badan, naik berat badan dan sesuai untuk orang mengandung. Herbalife ialah Diet Protin berasaskan Soya, bukan protin Ayam , daging atau binatang lain2. Pentingnya Protein kerana kerjanya membaiki dan membina sel. Jika sel-sel dalam badan kita tidak diperbaiki itu yang bila kita Diet atau exercise berat kita tak turun, turun boleh turun tapi mungkin lambat disebabkan sel-sel kita tidak diperbaiki. Bila sel kita dah baik, dan berat kita dah turun, kita tidak mudah untuk naik berat badan semula sebab sel kita dah baik untuk membakar apa yang kita makan . Bila sel2 kita dah baik, dia boleh berfungsi untuk membakar lemak, mecepatkan metabolisma, hormon akan balance, so siapa ada masalah period tak regular sebab hormon tak balance la tu yang payah nak mengandung... lagi satu bila sel dah baik boleh elak dari kena kanser..

ok.. itu info yg berguna..

----------------------------------------------------------------
(2) Pengguna #2 Herbalife...

nak citer sikit...saya pun makan HERBALIFE. Alhamdulillah, dah turun 2 kg selepas beberapa hari. Since then, rasa nak timbang selalu.. Tapi rasanya, penurunan ni sbb saya ikut semua cadangan yg disarankan. Bertahun2 saya cuba membuat 'penurunan' tapi semenjak 2002, cuma bertambah dan lagi..dan lagi..

Setiap produk yg saya cuba sebelum ni mesti ada side effect. Ada yg jadi cirit-birit, dok ke tandas ajer.. Pastu exhausted, kena lak makan madu. Ada yg jadikan saya 'kekeringan', kena minum 3 liter air...kalau busy, alamat pecah mulut, kulit kering..sampai pening kepala..sampai MC

Tapi tidak dengan HERBALIFE. Pertamanya, rasa shake tu sedap yummy..yummy.. . Pas tu tak payah la minum sampai 3 liter..tapi kena la minum at least 1 liter (keperluan asas..kalau tak makan HERBALIFE pun kena minum gak..). Nak cepat kurus, kena lg byk minum air... tapi saya mmg surrender kalau kena minum air sampai 3 liter!! Dgn HERBALIFE. kita akan rasa kenyang & sangat bertenaga kerana shake tu memberi makanan secukupnya.

HERBALIFE is nutirion food, bukan ubat bukan ubat alternatif. Ia makanan. Anak saya yang 4 tahun & 7 tahun pun saya bagi gak shake tu. Lagi satu, HERBALIFE never claim to cure any disease. Walaubagaimana pun, ramai pengguna yang dapat merawat pelbagai penyakit dengan mengamalkan HERBALIFE.

Nak tau sebab apa produk HERBALIFE sangat berjaya? Sebab ia adalah pengganti makanan. So, tak payah makan lain dah, kecuali utk dinner. Kalau produk lain, kita kena makan gak. Bagi saya, bukan senang nak mencari healthy food sambil berdiet.

OK, kalau nak cuba, tak menjadi, ada 30-day money-back guarantee.

------------------------------------------------------------------

(3) Hi.. saya berusia 26 tahun dan nak berkongsi cerita pasal Herbalife.. sebelum mengambil Herbalife saya mengidap penyakit Thyroid ( bengkak kelenjar thyroid ) menyebab kan badan saya selalu letih, tidak bermaya dan sering sesak nafas ( jantung saya berdegup laju tidak normal).. Saya perlu mengambil 14 pil setiap hari atas nasihat doktor.. Jika tidak ( nak berjalan pun saya tak larat!!)..

Saya mengenali Herbalife apabila saya mendaftar di laman web untuk mencari keje separuh masa. Sponsor saya dari Australia, beliau telah hilang 16kg dan isterinya telah hilang 10kg. Setelah menggunakan Herbalife selama 4 hari badan saya kembali bertenaga dan tidak perlu lagi mengambil 14 pil tersebut.. perut saya juga semakin surut.. tidak seperti dulu (buncit gak !!) hihii...

Jimat duit breakfast dan Lunch dgn Herbalife sebab produk ini mengganti makanan...

------------------------------------------------------------
(4) " Kenapa mamaboomboom memilih HERBALIFE????

Mama pernah mengalami berat badan sehingga 68kg.
Masa tu memang lah buruk betul rasanya.Rasa rendah diri menebal.Kenaikan berat badan di sebabkan baru berhenti kerja dan tak tau apa aktiviti utk di lakukan ketika itu.Walaupun sibuk dgn rutin sebagai surirumah dgn 3 anak tapi masih berpeluang baring2...kemudian melelapkan mata......berdengkur depan tv. Bila sedara mara dah perli kata bahagia sangat berhenti kerja sampai badan bagai di pam2.
Hati ku terluka.....

Buat keputusan nak kuruskan badan.
Selak2 katalog dan teruja dgn produk utk menurunkan berat badan.Beli dan bertekad utk kurus.Sampai habis satu pakej tiada perubahan.Bengang!!Kantoi.....Rupanya sbb toksin bersarang dlm badan.Doktor nasihat kan buat program detox.Lepas tu makan semula produk tersebut semula...Lebur duit kuuuuuuu.....
Alhamdulillah turun 10 kg... disamping bersenam!
Lama juga bertahan di tahap 58kg.......kekadang nasib baik turun 56-57 kg.

Tapi sering YO YO. Cuma dia tidak berani melepasi angka 60kg.
Pemakanan tetap kontrol . Tidaklah buruk makan !! Under Kontrol .

Baru2 ini ada rasa yang tak kena aje dgn pinggul ku.Pakai seluar jeans yg kategori kecil dari yg lain2 ...terasa ketat kat bahagian pinggul ku. Kat tempat lain menten lagi. Masa tu ada terdengar pasal Herbalife akan datang ke Malaysia.Mama pun merewang2 di siber membaca segala info mengenai Herbalife. Akhir nya buat keputusan membeli nya walaupun agak mahal dari produk2 yg macam2 ada di Malaysia ini.Dalam hati berkata....mungkin kah ini produk terakhir ku cuba..??

Peringkat awal mengamalkan nya memang agak sukar.Maklum lah utk menyesuaikan diri dgn cara pemakanan nya.Tekak kita tekak Melayu memang agak sukar untuk terima produk begini.Asyik terkenang sambal belacan aje!! Peringkat awal memang ada gak le terlanggar pantang larang...

Mula ambil pada 18hb. January 2006.
Alhamdulillah minggu pertama turun 1.5kg.
16hb. Februari 2006 ------ jumlah penurunan adalah 4.2kg!!!

Dalam jangka waktu itu ada PONTENG makan 1 minggu sebab demam dan juga pergi rumah abang ada majlis perkahwinan anak sedara..Kantoi masa tu...

Tapi alhamdulillah........walaupun ada sessi ponteng tapi penurunan agak
memberangsangkan!!!!!!!

Kini mama akan teruskan sehingga dapat berat badan idaman!!!!

Banyak pengalaman TRY AND ERROR terjadi........
Diri sendiri menjadi bahan eksprimen.......
-------------------------------------------------------
(6) SOFIA DEWI
 

Sebelum :58 Kg
Selepas :44 Kg
Kehilangan 14 kg

"Saya boleh makan seberapa banyak pun, berat badan saya tetap ideal."-Sofia Dewi.

Agak beberapa lama baru saya sedar saya gemuk. Sehingga saya dapati pada suatu hari, saya tidak boleh lagi memakai kesemua pakaian seragam kerana sudah ketat dan lama-kelamaan, saya mula hilang keyakinan diri dengan bentuk badan saya yang 'bulat' ini.

Saya berasal dari Kota Solo, tapi kami berpindah ke Gemolong, Sragen selepas berkahwin. Di Solo, saya mengajar di sebuah sekolah swasta. Jarak antara Gemolong-Solo adalah lebih kurang 24 km. Bolehkah anda bayangkan betapa penatnya saya membawa motorsikal setiap hari. Sebelum selesai mengajar, saya sudah mula memberi tuisyen kepada para pelajar saya.

Saya memang sibuk sekali sehingga makan dan minum menjadi tidak teratur. Seringkali saya cuma makan satu kali sehari dan jarang minum air putih kerana saya tidak suka rasanya. Saya hanya inginkan makanan dan minuman yang manis. Keadaan kesihatan saya jelas kelihatan merosot. Saya sering diserang penyakit demam selsema dan sembelit. Sekejab sahaja bekerja sudah mula merasa letih. Saya kurang bersemangat untuk melakukan apa-apa jua. Saya betul-betul hilang akal!

Saya enggan mendiamkan diri dan membiarkan keadaan begitu.. Saya bertekad untuk mengurangkan berat badan. Akhirnya saya mencuba produk Herbalife. Saya menuruti segala arahan yang diberi termasuk banyak minum air untuk membantu mempercepatkan penurunan berat badan.

Akhirnya terbukti! Berkat dengan pengunaan produk Herbalife dan minum banyak air, dalam masa 2 hari berat badan saya menurun 1 kg. Dalam 4 hari, turun 2.5 kg. Saya juga kehilangan 6 cm daripada pinggang.. Dalam 3 bulan, jumlah berat badan menurun sebanyak 14 kg! Menakjubkan sekali bukan? Ia bagaikan mimpi untuk memiliki tubuh yang ideal. Kini saya lebih sihat dan amat aktif dalam kegiatan fizikal. semangat Saya boleh sebanyak mana yang boleh dan masih boleh mengekalkan berat badan ideal saya. Hebat sekali, kan!

Herbalife benar-benar melebihi ekspektasi saya, kerana seiring dengan perubahan berat badan, hidup saya juga turut berubah. Ternyata produk-produk Herbalife memang luar biasa!

Tips daripada Sofia Dewi:

Percayalah kepada produk-produk Herbalife kerana keberkesanan sudah terbukti.
Harus berdisiplin dan serius dalam mengikuti program Herbalife.
Banyak minum air kerana ia akan mempercepatkan pengurangan berat badan.
Sabar dan lakukan kesemuanya seperti yang diarahkan.
















Kami adalah Pengedar Bebas Syarikat Herbalife Malaysia (AJL 931586)
dan Kami terikat dengan Perjanjian Pengedaran di bawah Peraturan Herbalife Malaysia.